Bar Bodega Ermita: un oasi entre blocs

Ressenya

Bellvitge és un barri històric de l’Hospitalet amb molts bars i dels que encara posen tapa amb la beguda. Segurament una dada normal, la de la quantitat de bars, pel nombre d’habitants del barri (25.000) en un espai tan reduït (poc menys de 3km2) i també potser normal, el que posin tapa de franc, en tractar-se d’un barri que va néixer i créixer amb el moviment migratori del sud de la península de principis dels anys 60.

Però al bell mig del barri trobem el Bar Bodega Ermita, que de tots aquests que dèiem abans és segurament on millor pots esmorzar, dinar o sopar per la zona sud de l’Hospitalet de Llobregat (i un dels pocs que no posen tapa amb la beguda).

És un bar? És una bodega? És una botiga de productes gallecs? Doncs ho és tot alhora. A l’entrar et trobes amb una barra atapeïda de tot tipus de productes per vendre i servir: vins, embotits, pernils…

Foto: Jordi Ors

Per esmorzar trobem una carta extensa que va desde clàssics com la tripa, orella o pop i acabant amb un excel·lent graó a la galega o, si vols picar alt, pots triar una de les carns (tenen bodega de carns) que hi tenen o algun peix del dia (encara que no sempre en tenen).

Serveixen el vi de la casa en l’ampolla de Cardhu reutilitzada, senyal de, gairebé sempre, bon lloc per esmorzar de forquilla. Tenen bodega de cervesa gallega. Patates fregides tallades a mà (+1). A destacar que, a diferència de molts llocs d’esmorzars de forquilla, tenen varietat de postres casolans: pastís de formatge, tarta larpeira, la clàssica tarta de Santiago…

Foto: Jordi Ors

Pel que fa al preu, podem dir que s’ajusta totalment al que et serveixen, comptant que alguns dels productes que ofereixen són de sortida de cost elevat.

No tanquen cap dia de la setmana i fan horari i cuina oberta de 8 del matí a 1 de la matinada, a excepció dels diumenges que tanquen a les 6 de la tarda.

Foto: Jordi Ors

Per arribar-hi ho podeu fer en transport públic, parada de metro Bellvitge de la línia 1 (vermella) a cinc minuts caminant o si veniu en cotxe, hi ha aparcament, gairebé sempre, per la zona (gratuït). Heu de tenir en compte la peculiaritat del barri, on els carrers no els trobareu com a la resta de ciutats ja que van fent entrades (les ‘pipas’ de Bellvitge) i de primeres pot costar trobar els llocs.

Si en acabar voleu baixar una mica l’esmorzar, podeu fer un passeig pel Parc Metropolità de Bellvitge (a 2 minuts) on podreu visitar l’Ermita de Santa Maria de Bellvitge (s. XIII), protegida com a bé cultural d’interès local o bé fer un cafè al bar que hi ha al parc: el Xiringuito de Bellvitge (bons vermuts i bones cerveses també).

Resumint, un oasi entre blocs al que heu d’anar i gaudir d’un bon esmorzar de forquilla amb regust gallec.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *