El Pinós: esmorzars de forquilla en un local històric

Ressenya

Avui hem gaudit d’un esmorzar de forquilla a un restaurant històric i dels més emblemàtics del sud d’Osona: el Restaurant el Pinós.

El Restaurant el Pinós dóna nom a la urbanització El Pinós, dins el municipi de Seva, que es troba a tocar de la carretera C-17 (Barcelona – Puigcerdà), entre Centelles i Aiguafreda, a les portes d’Osona des del sud, i prop de la urbanització d’El Montanyà, coneguda pel camp de golf del mateix nom.

En els seus inicis, en la llunyania del temps, quan l’únic vehícle de transport era la típica diligència, es coneixia com l’Hostal d’en Pinós.

A l’entrada del restaurant s’hi troba una gran barra, ideal per prendre alguna cosa en cas d’espera, i des d’on us atendran i acompanyaran a la vostra taula. 

Una vegada a l’interior, en destaca l’estructura i la decoració típica de masia catalana amb un encant rústic i una llar de foc que presideix el menjador principal.

Avui en dia, aquest restaurant el regenten amb èxit en Jordi i la Isabel des de fa més de 16 anys. Dedicació, esforç i amor als fogons els ha portat a seguir el llegat d’aquest antic restaurant millorant-ne les instal·lacions amb diversos espais per a totes les necessitats: el menjador principial, sempre obert i és on es serveixen els esmorzars, menús i serveis diaris; la sala El Celler, ideal per a celebracions més íntimes; i el Pisset, sala ideal per a celebracions com batejos, comunions, grups familiars, etc… A més a més, també disposa d’una àmplia terrassa exterior amb zona ajardinada i parc infantil pels més petits.

El Restaurant El Pinós es caracteritza per una cuina tradicional catalana i acurada, amb receptes populars, plats innovadors i especialitats de gust exquisit que no poden faltar en una bona taula. És obert de dilluns a diumenge, amb descans setmanal els dimecres, i hi ofereixen esmorzars i dinars, amb menús diaris. Sempre hi veureu el pàrquing ple, la qual cosa és sinònim de bona cuina.

Per esmorzars tenen un carta variada amb entrepans i brioxeria, però també disposen d’una petita carta per esmorzars de forquilla. En destaquen plats típics catalans com la botifarra amb mongetes, el fricandó, la galta de porc al forn, truita, etc…

Nosaltres n’hem degustat el fricandó de vedella, la galta de porc al forn i la sugerència de la casa; rovellons a la llauna. El fricandó molt bo i molt gustós, talls fins i tendres que es desfan a la boca, amb una salsa que hi hem sucat un bon pa de pagès torrat. La galta al forn també molt tendre i deliciosa, acompanyada de patates fregides tallades a mà ben cruixents.

La Carla, amb tota la seva simpatía i amablitat, ens ha sugerit, fora de carta, un dels plats de temporada com són els rovellons a la llauna, amb una picada d’all i julivert i sal gruixuda. Una delícia! Només amb la olor se’ns feia la boca aigua i al degustar-los hem quedat maravellats. 

Finalment ho hem rematat amb café, tallat i copa. Val a dir que tenen bona varietat de licors pels amants del cigaló i/o copa.

Amics, El Pinós sempre és una elecció excel.lent: bon menjar, bon servei, bon ambient, preus populars i bona situació. Segur que no us defraudarà.

4 pensaments sobre “El Pinós: esmorzars de forquilla en un local històric

 1. Fa molts anys què el conec, de quant vivíem a Granollers, he fet esmorzars i dinars molt satisfactoris i saborosos.
  Bon lloc per menjar i disfrutar.

 2. Sóc el Paco Martinez (80 anys), la primera vegada que vaig visitar en Pinós fou en 1967 quan van anar a jugar contra in equip de Vic un partit de futbol,sala.
  A la tornada a Barcelona ens vam aturar al restaurant i vam sopar força bé. Recordo que al bell mig de la taula ens van col·locar un estris on penjaven un munt d’embotits de tota mena. Vam fer honor a les viandes, que per cert vam pagar d’acord amb el pes que havíem consumit.
  Bons records que es van repetir cada vegada que feien una visita futbolera per la comarca.
  Desitjo quesuguin així durant molt de temps.

 3. Cuina excel·lent i els cargols fantàstics. El menú diari, la relació qualitat preu molt raonable. I el servei estupendo. Val la pena tenir-ho present.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *